Loading

Piotrków

Efektowne brązy i żółcie w środku zacisznego lasu

Efektowne brązy i żółcie w środku zacisznego lasu

Leśna rezydencja zyskała reprezentacyjny podjazd podkreślony łukowymi rabatami skomunikowany z szerokimi kolistymi schodami wejściowymi.Projekt zagospodarowania otoczenia domu w lesie dotyczył skomunikowania domu, garażu i biura z istniejącymi drogami. Dojazd z kostki brukowej łączy się z przestrzenią przed głównym wejściem do domu. Wejście to podkreśliliśmy szerokimi kolistymi schodami. Dalej przechodzi w chodnik biegnący wokół całego domu. W całość wkomponowane są łagodne łukowe podziały oraz rabaty z zielenią. Odrębnym chodnikiem jest dojście z ulicy do biura. Tylne wyjście z domu oraz prostokątny taras otwierają się na leśną przyrodę. Połać trawnika została odgraniczona od granicy lasu. Zachowany las zaznaczyliśmy na wizualizacji brunatnym odcieniem zieleni.

Najnowsze realizacje

Projekt zieleni na parkingu firmowym

Projekt zieleni na parkingu firmowym

Dominujące powierzchnie betonowe oraz asfaltowe aż “proszą się” o zastosowanie zieleni. Taką też potrzebę wyrazili włodarze firmy…

Uniejów

Uniejów

W tej realizacji działka ma oryginalny kształt, gdzie przy prawie prostokątnych granicach bramę wjazdową ulokowano na ukos.

Pąchów / Kramsk

Pąchów / Kramsk

Znaczne odsunięcie budynku domu od drogi daje zalety w postaci ciszy i odosobnienia ale wymusza jednocześnie długi utwardzony podjazd.

Shopping Basket